V petek, 17. 11. 2023 se bomo ponovno pridružili projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk« -DAN SLOVENSKE HRANE.
Zajtrkovali bomo ob 7:45, v učilnici, kjer imate pouk 1. šolsko uro.
Za zajtrk bo rženi kruh, kočevski med, maslo, EKO mleko in domače jabolko.
Pri nabavi živil smo posebno pozornost namenili nakupu visoko kakovostnih lokalno pridelanih in predelanih živil- vsa živila so slovenskega porekla.
Živila za Tradicionalni slovenski zajtrk smo naročili:
RŽENI KRUH: Pekarna Pečjak,
KOČEVSKI MED: Zakladi kočevske,
MASLO: Ljubljanske mlekarne,
EKO MLEKO: Zakladi kočevske,
DOMAČE JABOLKO: Zakladi kočevske.
Projekt organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Čebelarska zveza Slovenije.
Dober tek
Vodja šolske prehrane
Andrejka Topić