Spoštovani starši,

včeraj smo bili s strani Policijske postaje Kočevje in Ministrstva za vzgojo in izobraževanje obveščeni, da je bila na enem od spletnih portalov (v anonimnih komentarjih) podana grožnja s podobnim napadom kot na Finski, na eni od šol na področju Slovenije, datirana za 10. 4. 2024.

S strani šole sem podal prošnjo Policijski postaji Kočevje, da 10. 4. 2024 skozi celoten vzgojno-izobraževalni proces poostrijo gibanje policistov v okolici obeh šol, tako na matični šoli v Gaju, kot tudi na Reški cesti. PP Kočevje je to že potrdila.

Tako kot sicer, bosta obe šoli jutri od 8. ure naprej zaklenjeni, poostreno pa bo dežurstvo pri vstopu. Tisti starši, ki bi želeli jutri v šolo, se prosim najavite pri učiteljih, da vas pridejo sprejeti pri glavnem vhodu.

Dolžnost vseh nas je, da seveda ne zaženemo panike, hkrati pa moramo narediti vse potrebno za varnost, ki je ena naših največjih dobrin. Za varnost naših učencev, vaših otrok, lahko največ naredimo skupaj; da jim prisluhnemo, da jih slišimo in da opazimo, kadar nam s spremenjenim vedenjem sporočajo stisko.

V priponki si lahko preberete okrožnico MVI z nekaj iztočnicami, ki so vam lahko v pomoč.

Osebno upam, da bodo pristojne službe avtorja zapisa odkrile in tudi ustrezno kaznovale, saj bodo lahko sicer podobne zadeve v prihodnosti hromile celotno družbo.

Vse dobro želim

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost