Med 25. In 27. oktobrom 2019 je na otoku Kreta v Grčiji potekalo Evropsko prvenstvo za kadete in mladince ter Svetovno prvenstvo za U16, in sicer v ju-jitsu borbah, duo sistemu ter ne-wazi, katerega se je udeležilo 33 držav in 750 tekmovalcev. Evropskega in Svetovnega prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 20 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali več kot dostojno.

Člani Sibor Inotherm so se prvenstva udeležili z 10 člani in 2 trenerji in tekmovali vse tri dni prvenstva.
Prvič so na velikem prvenstvu nastopili člani U16 in sicer par Anže Golež in Enej Žagar, ki sta po lepo prikazanih obrambah v kategoriji dečkov osvojila NASLOV SVETOVNIH PRVAKOV.

V kategoriji U16 sta med mešanimi pari U16 prvič nastopila tudi Neli Podlogar in Jaka Divjak, ter osvojila NASLOV SVETOVNIH PODPRVAKOV.

Dva para v kategoriji kadetov med moškimi pari sta tovrstnih tekmovanj vajena. Luka Čirović in Nejc Podlogar sta osvojila TRETJE MESTO, Andraž Žlindra in Gal Košir pa zaradi poškodbe nista nastopila, Andražu je poškodba preprečila nastop tudi v borbah.

Tekmovanje sta z zadnjim dnevom zaključila tudi Vid Belić in Lovro Divjak. Vid Belič je po dobrih borbah, zaradi trenutka ne zbranosti izgubil borbo za vstop v finale in na koncu osvojil PETO MESTO v kategoriji mladincev do 85 kg.

Lovro je v kategoriji mladincev do 94 kg osvojil NASLOV EVROPSKEGA PODPRVAKA, premagal je tri tekmovalce in izgubil proti kasnejšem evropskemu prvaku. Obema so bile to prve borbe v tej kategoriji.

Čestitke tudi vsem tekmovalcem iz ostalih slovenskih klubov, ki so s svojimi nastopi in uspehi (skupaj dosegli še 5 medalj) na tem Evropskem prvenstvu dokazali, da tudi v ju jitsu Slovenija ni majhna in se marsikomu zatrese kimona, ko sliši za nas.

Kot vsako leto je bilo prvenstvo za člane Siborja odlično in bo zopet težko ponovljivo vendar se bomo trudili že na naslednjem Svetovnem prvenstvu, ki bo čez tri tedne v Abudabiji za člane, kadete in mladince še naprej trudili.

Tako je ekipa SIBORJA vsak na svojem področju tekmovalci na tekmovalnem delu, trenerji Elvis Podlogar, Boštjan Divjak, Anton Ambrožič in selektorja na trenerskem delu ter ostali člani pri organizacijskem delu opravili odlično delo.

Izjemni rezultati pomenijo za nekatere člane napredovanje v višji pas pri ju-jitsu, statuse športnika pri OKS ter večjo prepoznavnost Siborja in ju-jista.

Še enkrat se zahvaljujemo sponzorjem prvenstva INOTHERM, BUDOSHOP, MERKATOR, ELDAMEDO, PLINOVODI, ZAVARVALNICA SAVA, MELAMIN, POS PLASTIKA, GAJBA, ROTIS, ZAVAROVALNICA TRIGLAV, MABOLES, KOVAN, OBČINA KOČEVJE, RIBNICA, SODRAŽICA in LOŠKI POTOK ter INTERSOCKS-CROCS, ki so pomagali pri udeležbi na tem in vseh ostalih tekmovanjih.

Predsednik SIBORJA
Elvis PODLOGAR

 

Dostopnost