Drage učenke in učenci!

Pred jesenskimi počitnicami vam kot ravnatelj posredujem edino nalogo, za katero vas lepo prosim, da jo opravite:

Učenci 1. razreda ob pomoči staršev zgolj zapišite idejo, kako bi lahko nekomu pomagali, kakšno dobro delo bi lahko naredili in nato listek s to vsebino obesite na oglasno desko, namenjeno tem vsebinam v šoli.

Učenci od 2. razreda naprej:

 

tokratna naloga bo dobrodelna. Zaprošam vas, da naredite nekaj dobrega za ljudi okoli vas. Dobra dela so lahko različna – od pomoči ostareli gospe pri nošenju nakupovalne vrečke, sodelovanja pri čistilnih akcijah v domačem kraju, pomoči bolnemu sosedu ali razlagi domače naloge/snovi sošolcu. Pri tem ni omejitev – ključno je le, da je delo, ki ga naredite, dobro. Uporabite svojo domišljijo!

Ko boste to nalogo izpeljali, vas prosim, da na listek  (majhen) napišete kratek povzetek, lahko le par besed:

– kaj ste naredili,

– komu ste pomagali,

– kako ste se ob tem počutili ter

– kako menite, da se je počutila oseba, ki ste ji pomagali.

Listek z vašimi doživetji nato pripnite na oglasno desko na steni ob vznožju stopnišča v pritličju (razredna stopnja) oz. na vrvico na steni pri tajništvu (predmetna stopnja).

Želel bi si, da naloge izvajate celo leto, a prvo opravite že v času  jesenskih počitnic. Gre za eno dobro delo, seveda pa bo izjemno dobrodošlo, če jih naredite več.

Če imate kakšno vprašanje, se lahko obrnete na nosilce projekta, psihologa Petra Gradišarja (predmetna stopnja), psihologinjo Urško Baković (razredna stopnja) ali pa ravnatelja.

Veselimo se vaših prispevkov, vašega zadovoljstva ob opravljenih delih in vseh nasmejanih obrazov ljudi, ki jim boste polepšali dan!

Tim BDBK!

Urška BAKOVIĆ

Peter GRADIŠAR

Peter PIRC

Dostopnost