KOLESARSKI POLIGON

Učenci 5. razredov smo imeli v petek, 10. 5. 2013, 2. tehnični dan. Postavili smo kolesarski poligon in se preiskusili v spretnostni vožnji. Zbrali smo se na košarkarskem igrišču v Gaju. Policista in Boštjan Oblak iz avto šole HERRBY sta nam pregledala kolesa in čelade. Večina koles je bila zelo dobro opremljena, nekateri učenci pa bodo morali za to še poskrbeti. Lotili smo se vožnje po poligonu.

Postavljene smo imeli palice, med katerimi smo morali vijugati, gugalnico, stopničke, neravno podlago. Zapeljati smo morali pod oviro in plastenko med vožnjo premakniti iz enega podstavka na drugega .Na koncu smo se morali natančno ustaviti pred zadnjo oviro. Vozili smo tudi osmice. Po malici smo odšli vadit na cesto, kjer nam je g. Boštjan označil pot, tam smo vadili zavijanje levo in nakazovanje smeri. Paziti smo morali tudi na pešce, ki so nam prečkali pot.

Pri vsem tem smo bili eni bolj, drugi manj spretni. Veliko smo se naučili in se tudi zabavali. Komaj čakamo, da pokažemo to znanje na cesti!

 

12345678

Dostopnost