Spoštovani starši,

zadnje krajše počitnice so mimo in pred nami je le še “ciljna ravnina” letošnjega šolskega leta. Tako kot sem vam že pisal, vas prosim, da naredite tudi vi doma vse, da bodo otroci vedeli, da so zahteve tako vas, kot nas, identične… Potruditi se po svojih močeh, spoštovati dogovore in slediti pouku v šoli. Če se bo sledilo samo tem trem stvarem, uspeh ne more izostati.

Kaj nas čaka ta teden:

1.       Jutri se začnejo letošnji NPZ-ji za šestošolce in devetošolce. Tudi vi prosim otroke spodbudite, da se bodo potrudili pri reševanju izpitnih pol. Preverjanja bodo iz SLO, MAT in TJA. Učitelji bomo vsekakor uspešne na preizkusih ustrezno nagradili…

Letos pri NPZ-jih še ni novosti, drugo leto pa bo drugače. Vsekakor pa je v dobro vseh, da se testi rešujejo zavzeto in motivirano…

2.       Prav tako bodo jutri, torej v torek, roditeljski sestanki za učence 4. do 9. razreda in pa v četrtek, 9. 5. 2024,  še za učence 1. do 3. razredov.

To so zadnji roditeljski sestanki v tem šolskem letu in še posebej zato lepo vabljeni nanje. Po roditeljskih sestankih bodo učitelji na voljo za redne govorilne ure.

3.       V petek, 17. 5. 2024, bodo imeli vsi razredi na predmetni stopnji ekskurzije. Ekskurzije so planirane v letnem delovnem načrtu šole in so bile organizirane tudi na predlog sveta staršev. Vsak razred v okviru ekskurzije spoznava področje Slovenije, ki ga obravnavajo pri pouku.

Ekskurzija je obvezen del pouka, stroški so izračunani na podlagi števila učencev v razredih in kot opravičilo izostanka šteje izključno zdravniško opravičilo.

4.        Na povezavi (https://www.oszboraodposlancev.si/solsko-glasilo/) pa dostopate še do nove številke šolskega časopisa. Prijetno branje želim…

Lepo vas pozdravljam

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost