Spoštovani starši,

Po petkovi uverturi, pa gre sedaj zares. Pred nami je prvi pravi teden pouka. Učenci in seveda tudi vi, boste zelo hitro padli v rutino in prepričan sem, da bo leto minilo v sozvočju vseh nas, torej UČENCEV, UČITELJEV in vas STARŠEV. Vsi moramo dati vse od sebe, za dobro rezultatov, ki si jih želimo – gotovo nam je skupno to, da si želimo, da otroci, ki so nam zaupani zrastejo v odgovorne mladostnike.

Pomembno za ta teden:

  1. Učenci so in še bodo v teh dneh domov prinašali razne obrazce, soglasja, obvestila, vabila na dejavnosti… Lepo prosim, da vse dosledno preberete in jih tudi ustrezno izpolnite. Vse to so pomembne zadeve za nadaljnje nemoteno delo.
  2. Če je kakršnokoli organizacijsko vprašanje, se obrnite lepo prosim na razrednike, svetovalno službo ali pa vodstvo, da bo vsaka nejasnost takoj razrešena.
  3. V letošnjem šolskem letu smo štartali razvojni projekt Varna šola (vse šole v Občini Kočevje), pod okriljem Inštituta za varnostno kulturo in v sodelovanju z Občino Kočevje. V sklopu tega projekta bomo učence in učitelje informirali o vseh dejavnikih, ki vplivajo na osnovno vrednoto varnost, hkrati pa bomo na šoli vodili podrobno in dosledno vse vzgojne prestope in jih imeli evidentirane vse na enem mestu. Gotovo bo vse vzelo veliko truda, a sem prepričan, da je več kot vredno.
  4. Otroke lepo prosim navajajte in opominjajte, da se v šoli ob kakršnemkoli problemu, težavi, vprašanju…, obrnejo na razrednike ali učitelje. To je pot k samostojnosti. V šoli pa imajo učitelji ravno za taka vprašanja pogovorne urice in bodo v tem času na razpolago otrokom.
  5. In na koncu – počasi skušajte oblikovati s svojimi otroki urnik, po katerem bodo delali za šolo. Pomembno je, da se z delom začne čimprej, saj bo potem vse lažje… Verjamem, da vam bo z vztrajnostjo uspelo.

Prijeten začetek šole želim…

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost