Pozdravljeni starši,

teden pred nami nima posebnosti. Vse poteka utečeno in tako kot mora.

Danes samo dve stvari – prvo prošnja, drugo pa obrazložitev:

1. Na svetu staršev smo se pogovarjali, da je v zadnjem času po Sloveniji in tudi pri nas neka nova praksa posameznih staršev, da kar sami starši urejajo težave bodisi z drugimi starši, nekateri pa kar z otroki na ulici. Lepo vas prosim, da vse zadeve, ki se zgodijo v šoli pustite reševati šoli, vsekakor pa nas o tem obvestite, če ne vemo. Takšno posredovanje mimo ustaljene prakse, sploh če gre za posredovanje direktno z otrokom, lahko prinese s sabo nezaželene posledice. Predvsem pa je pomembno, da vsi skupaj naučimo reševati spor, nesoglasje… otroka in mu skupaj pokažemo kakšna je prava pot reševanja, ki jo bo vsekakor potreboval v življenju.

Zato na šoli vedno obstaja vertikala – najprej rešujemo težavo z učiteljem pri katerem je nastal problem, potem je tu razrednik, pa svetovalna služba in na koncu ravnatelj. Sam vsakogar opozorim na spoštovanje tega redosleda, če slučajno skuša narediti obvod… 

2. Omarice na Reški so dobile rešitev za problem… Namreč, če otrok spremeni številko, ko so vratca omarice odprta, se avtomatsko shrani ta številka… Zato je prišlo do vseh težav. Napako bodo serviserji odpravili v najkrajšem času.

In seveda – vabljeni na spletno stran šole, kjer dobite vse potrebne informacije o dogajanju na šoli, seveda pa še prav posebej vabljeni vedno tudi na pogovore o vašem otroku z učitelji v času GU.

Vse dobro vam želim

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost