Učenci 1. c letos sodelujemo v projektu Bralnice pod slamnikom. Letošnja glavna tema projekta je proza. Da se bomo skozi projekt sprehodili na zanimiv, zabaven in poučen način, smo se pri izvedbi projekta povezali z Ljudsko knjižnico Kočevje. V knjižnici nas je sprejela gospa Nevenka Južnič. Razkazala nam je prostore knjižnice. Ob začetku našega današnjega srečanja nas je gospa Nevenka z zgodbicami popeljala v svet železnice na kočevskem. V igralnici nam je povedala zgodbo o Kačji kraljici, nato pa skozi Sračjo glasbo popeljala v svet pesmic. Te pesmi so bile res zabavne in smešne, saj smo preko knjige, ter zanimivega pripovedovanja gospe knjižničarke Nevenke spoznali rime in glasbene spremljave oglašanja živalic med “kakanjem”. Ob naslednjem srečanju bomo tudi sami z različnimi instrumenti v predavalnici knjižnice vse to tudi sami preizkusili. Ob zaključku urice smo spoznali še knjigice za slepe in gluhe. Čisto, ampak res čisto na koncu nas je obiskala še miška, katera ima v svoji hišici devet vrat  za vstop v različne sobe, prav tako kot naša knjižnica. Ta miška je s seboj prinesla tudi vsakemu po en bonbonček.

V šoli smo z delom nadaljevali in že spisali nekaj pesmic in pravljic. Avtorji le-teh smo seveda mi, učenci 1.c.

              KOSTANJ                                                                                       JESEN

KOSTANJ PADEL JE Z DREVESA                                                   JESEN JE ŽE PRIŠLA,

V MEHKO TRAVICO.                                                                     IZ DREVES, LISTKI PADAJO NA TLA.

LISTI S SOSEDNJEGA DREVESA,                                                  KMALU SE KONČA

PA NA NJEGA.                                                                               IN ZIMA BO PRIŠLA. (MATIC)

IN NATO ŠE EN DODATEN LIST. (PETER)

 

     LETNI ČASI                                                                                      JESEN    

KO JESEN JE,                                                                                  ČE BI BILA JESEN,

DEŽEK PADA CELE DNI,                                                                BI BILA VESELA.

ŠE PONOČI NE ZASPI.                                                                   Z NJO SE LAHKO IGRAŠ IN

KO MINE ZIMA,                                                                             ZABAVO Z LISTKI IMAŠ. (KAJA)

PRIDE POMLAD IN SNEG STOPI.

IN TU JE ŽE POLETJE. (ROSA)

 

KOSTANJ, JABOLKO IN HRUŠKA

KOSTEANJ PADEL JE NA TLA IN GA POKRIL JE EN LIST. POTEM PADE NANJ ŠE VEČ LISTOV, KER BO JESEN. POTEM PADE IZ DREVESA JABOLKO, POTEM ŠE HRUŠKA. PRIDE MEDVED, POJE JABOLKO IN HRUŠKO. MEDVED ŠE GLASNO ZARJOVE IN ZBEŽI. ŠE PREJ PA KOSTANJEVO BODICO V GOBEC DOBI. (ALEKS, TOBI, DORIAN, NIK, NIKO)

PTIČKA

PTIČKA JE NA VEJICI BILA. ČAKALA JE, DA PRIDE JESEN, DA ODLETI DALEČ, DALEČ. TAM, KJER BILO BO VROČE, DA JO ZIMA NE UJAME. KO PRIŠLA BO ZIMA, BO PTIČKA ŽE V TOPLIH KRAJIH. (TJAŠA)

MEDO BRUNDA

MEDO BRUNDO JE IZGUBIL DUDO. PRIŠEL JE VOLK, PA ŠE STRIC. STRIC JE VPRAŠAL VOLKA: KAJ DELAŠ TUKAJ? VOLK JE REKEL, IŠČEM DUDO. STRIC GA VPRAŠA: KAJ BOŠ Z DUDO? VOLK MUREČE, JA VRNIL JO BOM MEDVEDU. (LOVRO)

JESEN

KO PRIDE JESEN, SE VESLIM. KO LISTKI ODPADEJO, RAD JIH POGRABIM. ZABAVMA SE, KO V LISTKE SE MEČEM IN SKUŠAJ S PRIJATELJI KUPČKE GRADIM. (JAKA)

JESENSKA ZGODBA

KO PRIDE JESEN, LISKI ODPADEJO IN VEVERIČKE IZ SVOJIH LUKNJIC POKUKAJO. JEŽKI NABIRAJO RAZNE SADEŽE. JESEN ŽAL OSTANE LE DO ZIME. NATO NAM REČE ŠE ADIJO. (SABA)

HRUŠKA

HRUŠKA PADLA  JE Z DREVESA. IZ SOSEDNJEGA DREVESA JA PADLO JABOLKO.  NATO JE PADLA ŠE ENA HRUŠKA IN ŠE ENO JABOLKO. IN TAKO STA TEKMOVALA. (TJAŠA)

 

 

Dostopnost