STARA igra, igrača za NOVO VESELJE

Pred nami so božično-novoletni prazniki – prazniki veselja, radosti in skritih želja. Prehiter tempo življenja pogosto poskrbi, da stvari zastarijo in postanejo otrokom nezanimive, a po drugi strani so otroci zasuti z novostmi, saj mnogi starši želijo ugoditi željam svojih otrok. Ni lepšega kot lesk v otrokovih očeh, ko se mu izpolni njegova največja želja! Da bi vsem otrokom na obraz pričarali nasmeh, smo na šoli organizirali izmenjavo igrač, tako da so »stare igrače« dobile nove, srečne lastnike.

Ker je v prvi triadi veliko otrok smo z zbiranjem pričeli pri prvih razredih.

V torek, 29. 11., in sredo, 30. 11. 2022, smo zbirali različne igrače, knjige, družabne igre in ostale pripomočke, ki so jih otroci bodisi prerasli bodisi se z njimi ne igrajo več, ker so se jih naveličali. Prinesene stvari so morale biti ohranjene, nepoškodovane, čiste, uporabne, predvsem pa delujoče. Otrok je za eno prineseno igračo dobil kupon, s katerim si je lahko izbral novo igračo. Če pa je imel kdo doma še kakšno dodatno odvečno igračo, smo jo bili zelo veseli, saj jo bomo podarili tistim učencem, ki bi sicer ostali praznih rok. Tako bomo tudi njih vsaj malo razveselili.

Izmenjava igrač je potekala v petek. Učenci so si igrače najprej ogledali potem pa hiteli z izbiranjem nove. Njihovo navdušenje je vidno s fotografij.

Naslednji teden so na vrsti drugošolci in nato sledijo še tretješolci.

Učiteljica Nataša Bjelajac

Dostopnost