V letošnjem šolskem letu se je naša šola pridružila mednarodnemu projektu Krokus, v katerega so vključeni učenci, ki obiskujejo DNU zgodovina. Glavni cilj projekta je seznanjanje mladih s holokavstom, ozaveščanje o nevarnostih rasizma in diskriminacije, spodbujanje medsebojnega sodelovanja, strpnosti in spoštovanja.

Dolžnost vseh nas je, da ohranjamo spomin na žrtve holokavsta in hkrati tudi zagotovilo za boljši jutri. Da ne bi bilo nikoli pozabljeno, predvsem pa, da se ne bi nikoli in nikjer več ponovilo.

V spomin na 1,5 milijona judovskih otrok, ki so umrli v holokavstu, in v spomin na tisoče drugih otrok, ki so bili žrtve nacističnih grozodejstev, smo na šolskem vrtu posadili čebulice rumenih krokusov. Rumeni cvetovi nas spominjajo na rumene Davidove zvezde, ki so jih bili Judje prisiljeni nositi v času nacistične vladavine. Krokusi bodo zacveteli proti koncu meseca januarja, približno v času mednarodnega dneva spomina na žrtve holokavsta (27. januar), ko se bomo z učenci še posebej spomnili vseh nesmiselnih žrtev.

Vodja projekta

Katja Koleta

Dostopnost