Pisni del predtekmovanja se je odvil v torek, 13.9.2022, ob 14:00 uri. Že tretje zaporedno leto ta del poteka preko spleta. Naša šola sodi v dolenjsko regijo, kjer je navadno prijavljenih največ ekip. Če se ekipa na pisnem delu svoje regije uvrsti med 8 najboljših, se s tem uvrsti tudi na ustni del (ki poteka v živo). Če je tudi tam uspešna in se uvrsti med 4 najboljše, sledi tekmovanje v oddaji na TV. Iz osmih regij Slovenije se tako v studijski del tekmovanja uvrstijo 4 ekipe, skupaj torej 32. Skupno število prijavljenih ekip pa je tudi letos preseglo število 300, tako da je uvrstitev naprej kar zahtevna naloga.
Našo šolo sta letos zastopali 2 ekipi. Jošt Pirker, Aljaž Kersnič in Sara Pucelj so sestavljali eno ekipo. Ajna Zahirović, Timotej Padovac (namesto Luke Nikole Hribarja) in Nana Maja Hribar pa drugo.
V testu s precej zahtevnimi vprašanji sta se obe naši ekipi kar dobro predstavili, dosegli sta 24 in 29 točk. Za vstop na ustni del pa je bilo potrebnih 31 točk, tako da se žal nobeni od ekip ni uspelo uvrstiti naprej. Kljub temu sta bila oba rezultata zadovoljiva.
Zato bomo nadaljevali s pripravami s ciljem, da se prihodnje leto na predtekmovanju doseže boljši rezultat.
Za prikazano znanje in trud čestitam prav vsem tekmovalcem!

Še vabilo vsem, ki bi se želeli pridružiti našim pripravam.
7., 8. in 9. razred – priprave vsak ponedeljek, ob 7:00, v učilnici za tehniko.
6. razred – priprave vsak četrtek, ob 7:00, v učilnici za tehniko.

Lepo vabljeni.

Kočevje, 21.9.2022 Mentor: Peter Gradišar

Dostopnost