PETI DAN
Danes zjutraj smo zares težko vstali. Nekatere je četrtkov ples malce utrudil. Po zajtrku smo si ogledali obdelane animacije. Ena skupina si je prislužila tudi odlično oceno pri likovni vzgoji. Zadnji dan je bil namenjen srednje težkemu vzponu. Med pohodom smo občudovali naravo in bili navdušeni nad razgledom, ki ga ponuja Radenska stena.

Po kosilu smo se še zadnjič zbrali pred domom. Vodja doma je razdelila priznanja boljšim skupinam in DJu, ki se je izkazal pri izpolnjevanju glasbenih želja.

Učenci smo se tudi s kratkimi vtisi o tem tednu, zahvalili učiteljem in kuharicam doma.

Ta šola v naravi je bila zares nekaj posebnega, veliko stvari se nam je zgodilo prvič….

ČETRTI DAN
Dopoldnevi in popoldnevi brez mobitela znajo biti precej dinamični. Danes smo veslali po Kolpi in sproti tudi čistili brežine. Ugotovili smo, da smo zelo sramežljivi pri učenju belokranjskih ljudskih plesov, saj se je potrebno držati za roke…Izvedeli smo tudi, kako pomembna je lokalno pridelana hrana za naše zdravje. Ker smo že pri hrani, tukaj nas nikoli niso pustili lačne. Kuharice so poskrbele za okusne obroke in slastne malice.

V popoldanskem času se je ena skupina ukvarjala s snemanjem animacij, druga pa z osnovami preživetja v naravi.

Proti večeru je bilo čutiti drugačno vzdušje. Pripravljali smo se za večerni ples. Tega skupaj še nismo doživeli.

TRETJI DAN

Tudi danes smo bili precej aktivni. Dopoldan je zadišalo po čisto pravi belokranjski pogači, preizkusili smo se tudi v štafetnih igrah. Po kosilu so dekleta odkolesarila proti Dolu, fantje pa so lazili po Kolpi, se špricali ter raziskovali življenje ob in v reki.

Kot se za najstnike spodobi, smo kar nekaj stvari že ušpičili, ponagajali en drugemu (razmetavanje sob, kraja sladkarij), pa vendar smo preživeli lep dan…učiteljice pa utrujena kot…

Ko je padla tema, smo uživali ob tabornem ognju in pekli hrenovke. Družbo so nam delali tudi kačon Newton, miški Filip in Frenki ter činčila Činko.

DRUGI DAN

Danes je bil dan namenjen mnogim aktivnostim. V dopoldanskem času smo plezali. Ob reki Kolpi smo spoznavali značilnosti gozda. Merili smo višino, debelino ter računali starost dreves. Naučili smo se opazovati okolico ter z naravnimi materiali ustvarili posebne palice.

Po kosilu smo se naredili preproste bivake iz šotorskega krila in se učili postaviti ognjišče ter zanetiti ogenj. Druga skupina je z aplikacijo ”Stop motion” ustvarjala animacije s pomočjo naravnih materialov.

Prosti čas je bil namenjen igram na prostem kakor tudi druženju po sobah.

PRVI DAN

Pa smo ga dočakali…

Pot ni bila dolga, a precej ovinkasta. Vendar sta nas ”Siva pot” in ”Zdravljica” odvrnili od morebitne slabosti. Ob prihodu nas je gospa Nina seznanila s pravili bivanja in poteku celotnega tedna. Nato smo odšli v sobe in kot je v navadi najstnikov, na kup zbrali svoje ”priboljške”. Po sobah je zadišalo po sladkarijah…

Po dobrem kosilu smo se odpravili na prvi dejavnosti. Fantje so svojo energijo sproščali na kolesu do Dola, deklice pa so spoznavale življenjski prostor ob in v Kolpi.

V prostem času do večerje smo se igrali namizni tenis, košarko, nogomet, badminton, nekateri pa so kartali ali počivali. Obiskovanje po sobah je pa še najbolj zanimivo.

Dostopnost