Spoštovani starši,

še en teden je naokoli in zaključili smo že s 13. tednom pouka. Stanje z okužbami se končno umirja tudi na naši šoli... Prav vesel sem, da zadeve tečejo spet v starem ritmu in danes zaključujeta karanteno še dva zadnja oddelka… In iz 12 oddelkov v karanteni, smo tako prišli končno na vsi v šoli od ponedeljka. Vesel sem tega in gotovo ima tu res veliko vlogo samotestiranje, saj lahko otroke, ki so na zunaj b.p. in se počutijo dobro, še pravi čas izločimo iz skupine.

Samotestiranje poteka brez kakršnihkoli težav. Starši otrok v 1. triletju lahko izbirate ali boste še vedno samotestirali v vaši prisotnosti ali pa bo otrok to naredil sam. Tudi za prvčke to velja, samotestirajo pa se kar v telovadnici, ker je sistem tako dobro utečen.

Pri samotestiranju učencev ta teden sta bila v ponedeljek 2 pozitivna rezultata, v sredo so bili vsi negativni, danes pa je bil en test pozitiven. Okužba ni preskočila na nobenega od sošolcev.

V šolo vsak dan pride kakšen povratnik in na današnji dan imamo v šoli 541 učencev (96,5%), šolanje na daljavo pa trenutno koristi 21 učencev, od tega 13 učencev Romov. Še enkrat poudarjam, da je za otroka šola res ključnega pomena pri njegovem osebnostnem in učnem razvoju. Z lanskoletnih izkušenj je popolnoma jasno, da je šola lahko le v šoli in to v fizični obliki… Kadarkoli se lahko otrok vrne v šolo in ga bomo zelo veseli.

V tem tednu nam je uspel prvi “veliki met” – učenci 3. razredov so preživeli teden v šoli v naravi in sicer v Čateških toplicah. Navdušenjeje bilo enormno in veselje otrok je nepopisno. Danes prihajajo nazaj okoli 14. ure…

V naslednjem tednu ponavljamo zgodbo s 4. a in 4. b razredom, ki ŠN niso mogli obiskati lani. Glede na izkušnjo tega tedna, bo seveda vse b.p. Na lokaciji je vse pripravljeno in izpolnjevali se bodo vsi ukrepi, ki pa nikakor ne bodo preprečili, da bi se imeli četrtošolci super in nepozabno.

Prav tako bodo v naslednjem tednu imeli devetošolci predstavitev naše kočevske srednje šole, torej Gimnazije in srednje šole Kočevje. Programe bodo predstavili dijaki, naši bivši učenci in tu bo priložnost za mnogo vprašanj, ki bodo odgovorjena na mladostniški način:)

Sam sem res velik pristaš lokalne srednje šole, ker imeti srednjo šolo v svojem kraju, je vsekakor privilegij, ki v prvi vrsti mladostniku omogoča imeti enostavnejšo mladost, saj je ne preživi na cestah, železnicah, pri dnevnih migracijah… Ko se boste odločali, pomislite res tudi na kvaliteto preživljanja mladostniških dni…  

Naj bo vikend miren, v znamenju zime, ki je v tem tednu že potrkala na vrata… Naj bo lepo, kjerkoli že boste…

Vaš ravnatelj

Dostopnost