Spoštovani starši,

mineva že 11. teden šolanja.

Gotovo je bil to eden težjih tednov za vse, saj smo šole začele izvajati 2 pomembna ukrepa za zamejitev širjenja okužb s SARS-COV 2 – ovorim o obveznem samotestiranju in nošnji zaščitnih mask. Vlada RS je v novem odloku to zapovedala in naša dolžnost je temu slediti tako iz pravnega, kot seveda tudi zdravstvenega stališča. Kot ravnatelj moram zagotoviti čimbolj varno okolje v teh časih najprej za vaše otroke in za tem seveda za vse svoje zaposlene.

Sreda je bila težka, bilo je nekaj upora staršev, a tako kot sem zapisal, smo se na koncu vse dogovorili. In dogovor je tisti temelj, ki šteje in je pomemben, saj vrača zaupanje.

Danes, drugi dan samotestiranja, je potekalo vse brez kakršnihkoli težav. Kot da bi to delali že leta. Otroci to suvereno opravijo in res hvala vsem, da ste pri tem sodelovali s pogovori doma in razumeli, da je skrb za zdravje vseh, trenutno najpomembnejša. Vsi testi so bili danes negativni. In kar je še najpomembneje – imamo veliko staršev, ki so spremenili odločitev in se tako otroci vračajo v šole. Tako kot sem vam obljubljal že na začetku – to je SAMOTESTIRANJE in sedaj ste vsi videli, da so učitelji izključno tisti, ki nadzirajo, da to lahko naredi vsak v svojem miru.

Nekaj obvestil:

  1. Na šoli se danes ugaša delo na daljavo za 6 oddelkov in od ponedeljka bomo imeli na daljavo le še 4 oddelke.
  2. Vsi učenci, ki se vračajo nazaj po karanteni razreda (višji razredi), se s ponedeljkom začnejo samotestirati. Tudi pri njih bosta prvi dve samotestiranji z navodili in filmčkom. S sabo naj imajo teste in nujno izjave, da starši soglašate s samotestiranjem, ker jih vsi niste uspeli poslati do razrednikov po mailih…
  3. Ne pozabite prosim na torkovo predavanje o spletni varnosti. Bo več kot poučno in zelo nazorno. Povezava do vabila je tu: https://www.oszboraodposlancev.si/2021/11/18/predavanje-o-spletni-varnosti-in-nasilju/
  4. Učencem pripravite v nedeljo v torbico kar tri teste za cel teden. Če kdo testa v lekarni ne bi prejel, bomo seveda posodili v šoli.

Želim vam prijeten vikend, ki naj bi bil poln sonca…

Vse dobro

Vaš ravnatelj

Dostopnost