💛Ljubezen je septembra zlate barve!
Dovolite, da vam napišemo nekaj besed o našem mednarodnem simbolu, zlati pentljici 🎗. Zlata pentljica ali Gold Ribbon je tudi naše ime. V skupini smo združeni Junaki Slovenije vseh generacij, z namenom podirati stigme o raku. Zakaj je naša pentljica zlate barve? Zato, ker naj bi bili otroci dragoceni kot zlato. Naše osnovno poslanstvo kot skupine Gold Ribbon je širitev zavedanja o raku. Kjerkoli, v lokalnem okolju, šolah, vrtcih, fakultetah, delovnih organizacijah, športnih tekmovanjih, kulturnih prireditvah. Povezovati se s sovrstniki in poiskati nazaj vezi, ki se velikokrat pretrgajo zaradi naše dolgotrajne odsotnosti.
Mesec september je mesec zlate pentljice 🎗, povsod po svetu je namenjen ozaveščanju o raku v otroštvu in pri mladih ljudeh. Podporniki Junakov in njihovih družin se prepoznajo po zlatih pentljicah🎗 pripetih na svoja oblačila, nalepkah na avtomibilih, zvezkih, obeski za ključe itd.
V Evropi vsako leto z rakom na novo zboli okoli 35.000 otrok in mladostnikov, v Sloveniji okoli 100.
Najpogostejše rakavo obolenje pri otrocih je levkemija.
Mesec september je namenjen tudi ozaveščanju in spodbujanju pri razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov med zdravljenjem in po njem. Ko zboli otrok, zboli cela družina. Naši bratci in sestrice postanejo del našega boja.
Kako nam lahko pomagate?
S pripeto zlato pentljico nam sporočate, da v našem boji nismo sami. Denar ni sveta vladar. Sočutje, solidarnost in podpora so tisto, kar v težkih trenutnik potrebujemo, mi in naše družine.
Skupaj naredimo september poln ljubezni in prijateljstva.
Hvala Slovenija! 🇸🇮
Vaša ekipa Gold Ribbon Slovenia🎗💛
Tudi na naši šoli imamo “JUNAKINJO ZALO”…
 
Zala radi te imamo in smo v mislih s tabo in tvojimi domačimi.

Vsi učitelji in učenci OŠ Zbora odposlancev

Dostopnost