Drage devetošolke, dragi devetošolci!
Za vami so osnovnošolska leta, ki so pomemben del vašega odraščanja.

Nekateri ste nestrpno čakali ta trenutek, drugi ste žalostni, ker se ne boste vsakodnevno srečevali ter družili med seboj, tretjim pa je malce tesno pri srcu, saj si ne predstavljate, kako se boste spopadli v jeseni z novimi izzivi.
Sedaj, ob koncu naše skupne poti, se vsi radi spominjamo dogodkov iz šolskih klopi – tako slabih kot dobrih. Upava le, da boste čez več let svojim prijateljem, otrokom in vnukom pripovedovali samo tiste “ta lepe”.

V devetih letih šolanja ste spoznali veliko učiteljev, vzgojiteljev, zunanjih sodelavcev in strokovnih delavcev šole. Prav od vsakega ste se nekaj naučili, od vsakega ste prejeli del popotnice za nadaljnje življenje. Poleg vas so vsi izmed zgoraj naštetih po svojih najboljših močeh prispevali pomembne koščke v mozaiku vaše devetletke.

S kakšnimi mislimi in željami naj vaju pospremiva na vašo nadaljnjo življenjsko pot? Bodite dobri, pogumni, ponosni in srečni. Premagujte težave, s katerimi se boste srečevali, z dvignjeno glavo. Predvsem pa bodite pošteni in srčni. Na koncu pa vam odgovarjava na vaše neštetokrat zastavljeno vprašanje: “Ja, pogrešala vas bova.”

Razrednika Nadja Oberstar in Franc Žganjar

Dostopnost