Ples je vrsta izražanja, umetnosti in zabave, je govorica telesa, ki se izraža skozi ritem glasbe. Je tudi šport, v katerem se prepleta usklajenost dveh ali več teles. Ples je del kulturne izobrazbe vsakega posameznika in je kultura posameznega naroda. Prav zaradi tega smo se v 4. razredu odločili, da kulturni dan namenimo plesu.
Učenci so se pod vodstvom plesnih učiteljic Plesne šole Rusalka naučili zaplesati različne zvrsti plesa, nato pa so posamezni razredi predstavili svojo točko ostalim vrstnikom. Prvi del kulturnega dne ni bil enostaven, saj so morali otroci pokazati dobro fizično pripravljenost, vztrajnost in občutek za ritem in koordinacijo gibov.
Drugi del kulturnega dne smo namenili ogledu plesnega filma Billy Elliot. To je zgodba o odraščanju enajstletnega dečka Billya, ki s pomočjo svoje nepričakovane ljubezni do plesa odkriva in spoznava samega sebe.
Plesni dan je hitro minil, naučene plesne korake pa bomo še vadili in razvijali ter se z njimi predstavili na kateri izmed šolskih prireditev.
Aktiv 4. razreda

Dostopnost