Četrti dan – 7. 6. 2018
Tudi danes je bil dan pol vtisov in doživetij, zvečer pa je vsak razred pripravil svojo točko. Sledil je pravi disco žur, zdaj pa – recimo – že spimo. Se vidimo jutri!

Tretji dan – 6. 6. 2018
Če bi hoteli povedati, kako fajn se imamo, bi lahko pisali sto let in še dlje. Včerajšnje dejavnosti so se ponovile – le da so se zamenjale skupine in vsi smo doživeli nekaj novega, vznemirljivega. Hrana je kul, ful nas crkljajo – danes tudi s slastno tortico … Najbolj pa so nam bile všeč športne igre, ko smo razredi (vsak ob svojem motivirajočem razredniku) tekmovali med seboj (vlečenje vrvi, tek z žogo med nogami, vodenje žogice z golf palico naprej in vzvratno pa nogomet in košarka.
V dolinici ob našem domu se pasejo krave, modrino neba preletava orel, zvonovi bližnje cerkvice pozvanjajo …
Pred spanjem pojemo in plešemo. Staršem lep pozdrav! Pa brez skrbi …

Drugi dan – 5. 6. 2018

Prebudili smo se v krasno jutro in se polni energije podali na jutranji sprehod skozi idilično pohorsko vasico. Ko smo pozdravili vse ovčke in kravice, se nam je prav prilegel dober zajtrk. Sledile so dopoldanske aktivnosti – ena skupina je kolesarila, druga spoznavala vode na Pohorju, tretja pa se sprostila ob naravoslovnih igrah. Po kosilu in počitku pa smo zopet po razredih skušali preživeti v naravi, plezali po steni in se orientirali s kompasom v naravi. Bilo je super zabavno, saj smo se morali znajti sami – v gozdu – brez mamice in očija – ter smo bili povrhu še pošteno namočeni. Po večerji, cirkuških in družabnih igrah smo še vsi skupaj s pesmijo in plesom proslavili rojstni dan učiteljice Mateje in se odpravili polni novih vtisov spat.

Za nami je prvi naporen dan šole v naravi in spoznavanje kraja ter njegovih značilnosti. Moramo priznati, da smo pošteno utrujeni od številnih aktivnosti in se kar “bojimo” novih izzivov. Pika na i pa je bila zelo dobra in okusna domača hrana. Mučili pa smo se s pisanjem dnevnika, nekateri so dobili tudi dodatne naloge, hahaha. Zdaj pa samo še umit in spat in za prvi dan žal nič telefonov.
Lepo vas pozdravljajo vaši otroci in njihovi učitelji!

Dostopnost