Spoštovani starši,

pa smo prišli do zadnjih kratkih počitnic pred koncem šolskega leta… šolsko leto se je tako kljub vsem izzivom, ki smo jih bili primorani reševati, prevesilo res v zaključek, ki pa »roko na srce« vsaj deluje obetaven in bodo šole gotovo odprte do zaključka pouka.

Še več – končno je lepo spremljati tudi »zemljevid« Slovenije oz. tako imenovani vladni semafor, ki je obarvan v celoti že v prijaznejših odtenkih, večinoma oranžno, v delih celo rumeno in seveda vsi čakamo zeleno – pomladno barvo, ki edina paše Sloveniji in naši Kočevski…J Vlada je z ukrepi končno razumela ljudi in odprla široko paleto dejavnosti. Verjamem, da se bomo ob vseh teh sprostitvah, vsi državljani znali seveda odgovorno obnašati. Gotovo verjamem v naše učence, ki so glede spoštovanja danih ukrepov res izjemni.

Najbolj vesel pa sem, da vas lahko danes obvestim, da smo na šoli zadnjih 14 dni zdržali brez neljubih karanten, ki bi vsekakor marsikomu zakomplicirale načrtovane praznične dneve.

Ob vrnitvi v šolske klopi, 3. 5. 2021, nas v tistem tednu čakajo NPZ-ji za 6. in 9. razred. Le te bodo v veliki meri pokazali, kakšne vse posledice na znanju je pri učencih pustila šola na daljavo. Pri tretjih razredih se je zelo dobro pokazalo, da so kljub rednemu delu otrok nastale vrzeli, ki jih bomo skušali zapolniti skozi nadaljnja leta šolanja, seveda pa bo potreben večji angažma otrok.

Glede samotestiranja je bilo v preteklih dneh veliko povedanega, zame osebno mnogo preveč »parlamentiranja«, predvsem pa je bila predstavitev popolnoma napačna. Po mojem osebnem mnenju je prav samotestiranje (seveda vseh učencev) edina opcija, da bomo lahko na šoli v naslednjem obdobju vztrajali brez karanten oddelkov.

Situacija, ki jo trenutno imamo, bo seveda podobna tudi v naslednjih šolskih letih, le da bomo vsi veliko bolj pripravljeni na soočenje z njo… Važno je le, da bi uspeli in znali vsi pogledati na skupno dobro, ne pa le na svoje dobro.

Samotestiranje se naj bi začelo izvajati za učence tretje triade po NPZ-jih, za tiste seveda, ki bodo imeli za to vaše soglasje. Vse to vam pošljem, ko prejmemo jasna navodila za izvedbo.

Vam pa vsem v povezavi pošiljam filmček, ki nazorno pokaže kako samotestiranje poteka in katerega brez težav izpelje že vsak tretješolec. Poglejte in se prepričajte…

https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU

Seveda pa srčno upam, da bodo na voljo čimprej tudi testi sline, ko se bo lahko tudi na ta način izvedlo samotestiranje in ne bo več nikakršnih izgovorov za neizvajanje le tega, ter bo počasi šola spet šola, ki je varna prav za vse, ter se je v njej dovoljeno prosto gibati, to kar večina učencev močno pogreša…

Želim vam prijetne praznične dneve, ki jih preživite s svojimi najdražjimi, končno lahko tudi bolj sproščeno in tudi na lokaciji, ki ni ravno samo vaš domJ

Seveda pa še vedno – pazite nase in svoje drage…

 

Vaš ravnatelj

Dostopnost