Spoštovani starši učencev 9. razreda in dragi devetošolci!

 

Kot veste, sem prijavnice že oddala na srednje šole. Vse so varno prišle na prave naslove. Kako vem? Vaše prijave so tako dragocene, da jih pošljem s povratnico.

Zdaj so prejete prijavnice na srednjih šolah prešteli in včeraj popoldan (8. april) je bilo na spletni strani MIZŠ objavljeno stanje prijav.

Poiščite bodočo šolo in preverite, koliko prijav je na željenem izobraževalnem programu.

Stanje prijav se bo dnevno spreminjalo, saj imate možnost, da prijavo za vašega otroka prenesete na drugo šolo ali pa samo na drug izobraževalni program (na primer iz 4-letnega programa na 3-letnega).

Stanje prijav na dan 9. 4. 2021 dobite tukaj.

ZELO POMEMBNO – do 22. aprila 2021 do 14. ure lahko prijavo prenesete.

To storite tako, da na izbrano srednjo šolo, kamor smo oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma na poseben elektronski naslov, ki ga je srednja šola ustvarila v ta namen, posredujete skenirano / fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani otroka in staršev. S to izjavo pisno zaprosite, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Torej, če se boste odločili za  prenos prijavnice, lahko to izvedete najkasneje do 22. aprila 2021, elektronsko pošto, v kateri boste priložili izpolnjen obrazec / izjavo za prenos prijavnice, pošljite na elektronski naslov svetovalnega delavca srednje šole, do 14. ure tega dne.

 

Tukaj kliknite za Izjavo za prenos prijavnice za vpis v srednjo šolo za šolsko leto 2021/2022.

Tukaj kliknite za Seznam e-naslovov svetovalnih delavcev vseh srednjih šol.

 

Lepo vas pozdravljam,

Meta Rupar, svetovalna delavka

Dostopnost