Draga devetošolka, dragi devetošolec,

če bi bil danes tu, bi hodil med vami in vas spodbujal, da izberete šolanje doma, tu v Kočevju… Seveda v primeru, da bi se odločal med programi, ki jih tu ponujajo. Le teh pa je z leta v leto več, kar me osebno zelo osrečuje.

Zakaj menim, da je šolanje v domačem kraju tako pozitivno?

1. Prihranili boste ogromno časa, ki ga boste lahko vlagali v to kar nam in vam najbolj manjka sedaj, v druženje, šport, rekreacijo, hobije…

2. Dokazano boste pridobili odlično znanje na vseh področjih.

3. Ostali boste oseba z imenom in priimkom, kar ste vajeni pri nas in nikakor ne boste na šoli le številka, kar se vse prevečkrat zgodi v večjih mestih.

4. Udejstvovali se boste lahko v lokalnem okolju in do njega vzpostavili še močnejše vezi, kar pa je gotovo velika priložnost v kasnejši poklicni poti.

Vem, da ima vsak med vami že oblikovano mnenje. Verjamem, da je tudi do vas prišlo kakšno negativno mnenje o SŠGK. To je seveda lokalno okolje, kjer se negativna stvar hitro širi, a se potem tudi popravi. Hudo pa je tam, kjer na zunaj izgleda vse super, znotraj pa so zadeve popolnoma na glavo in se veliki sistemi NIKOLI ne poskušajo prilagoditi posamezniku, kar pa na SŠGK nikoli ni problem.

Izberite pametno, da se boste lahko razvijali na vseh področjih, res na vseh… in da boste ob šoli lahko osrečevali tudi sebe. To je zelo pomembno…

Tvoj ravnatelj

Dostopnost