Konec novembra, tako kot vsako leto, svoja vrata odpira 36. Slovenski knjižni sejem. To je najstarejši in največji dogodek v slovenskem knjižnem založništvu in knjigotrštvu. Množica razstavljenih knjig je bila prejšnja leta  prava paša za oči in dušo, za mlade in odrasle obiskovalce. Udeleževali pa smo se lahko tudi pestrih spremljevalnih dogodkov v okviru sejma.

Zaradi epidemije knjižni sejem žal ne bo možno obiskati v Cankarjevem domu in uživati v knjižnem vrvežu. Zato so organizatorji Slovenskega knjižnega sejma pripravili spletno različico  sejma, ki so ga poimenovali e – SKS .

Na naslovu www.knjiznisejem.si bomo od ponedeljka, 23. novembra, do nedelje, 29. novembra, lahko obiskovali spletne dogodke, pogovore, nastope ustvarjalcev in podelitve nagrad.

Pa  tudi knjige bomo lahko kupovali. Le da se bomo tokrat sprehajali med virtualnimi policami.

Dragocene misli o knjigah in branju nam je v video poslanici podal ambasador Cicifesta 2020:  pisatelj, publicist, glasbeni kritik in fotograf Andrej Predin. Toplo priporočam, da si ogledate njegov prijazni nagovor otrokom. Ki pa je obenem tudi nagovor staršem in učiteljem. Takole začenja svoj nagovor:

»Vsak otrok je knjiga. Ste vedeli, da ste tudi vi knjiga? Prav zares in čisto brez heca.«

POVEZAVA na poslanico – kliknite TUKAJ

Program e-SKS

Organizatorji sejma nas toplo vabijo, da se jim pridružimo z obiskom. Pa še kakšno knjižno darilce si lahko kupimo, sebi in drugim. Z branjem si bomo namreč polepšali in olajšali te čudne čase.

Po obvestilu organizatorjev pripravila knjižničarka Meta Šilc

Dostopnost