Spoštovani starši in predvsem dragi »moji« učenci,

tokratno pisanje pa bo čisto tehnične narave in bom pisal kar po točkah, da bo vse najboljše razumljivo. Če karkoli ni jasno, lahko kontaktirate razrednike, računalničarja in seveda tudi mene. Mail naslov nas vseh zaposlenih je enoten: ime.priimek@oszboraodposlancev.si

  1. Vaše delo na daljavo bo potekalo v ARNESOVIH eUčilnicah. Tekom današnjega dne boste vsi starši na vaše mail naslove dobili uporabniška imena in gesla s katerimi se bo vaš otrok prijavil v eUčilnico. Ob vstopu vanjo se bo enostavno sprehajal med predmeti in navodili za delo njegovega razreda.
  2. Starši lepo vas prosim, da na računalnike ali telefone naložite aplikacijo ZOOM, če je še niste spomladi. Je brezplačna… Novost je ta, da je Arnes zakupil licence in je delo v ZOOM-u tako varno in neomejeno s strani lastnikov AAI računov (vaš otrok ga ima).

    Na ZOOM srečanje se bo otrok prijavil potem samo s klikom na link, ki mu ga bo v navodilih posredoval učitelj.

    Na enak način bo lahko potekal pogovor, pomoč, sodelovanje z drugimi učitelji.

  3. Absolutno razumemo vašo skrb za otroke in bojazen, kako bodo sami predelovali učno snov. Predvsem so največje skrbi pri naših najmlajših otrocih. Prosim vas, da se s prošnjo po pomoči kar obrnite na razredničarko. Vse učiteljice, ki poučujejo v OPB, bodo s klicanji po telefonu, ZOOM srečanji, massangerjem… pomagale otroku v dopaldanskem času, ko vas ne bo doma. Na ta način bomo lahko pomagali pri usmerjanju dela, premagovanju učnih težav in seveda premagovanju manjših stisk.
  4. Vsi vemo, da čas zaprtja povzroča pri ljudeh različne stiske, pri otrocih še toliko večje. Naša svetovalna služba bo na spletni strani redno dodajala navodila, priporočila, nasvete… Predvsem pa bo svetovalna služba vse dneve na delovnem mestu in če zaznate kakršnokoli težavo vi kot starši ali pa je težko vam učenci, pridite to povedat osebno učiteljem Petru, Zarji ali Meti. Na šoli bodo fizično prisotni za kakršenkoli pogovor.
  5. Če potrebuje kdo med vami računalniško opremo, mi naj prosim javi na mail. Če se bo le dalo, bomo skušali kakšen kos opreme pridobiti za izposojo.
  6. Verjetno ste iz medijev slišali, da je država sklenila, da bi se kljub epidemiji pripravljala hrana in razdeljevanje obrokov za socialno ogrožene otroke. Z občino Kočevje se še dogovarjamo na kakšen način bi to izvajali in vas o vsem obvestimo v ponedeljek. Nekaj je napisati všečno, nekaj pa izvajati pod ukrepi NIJZ-ja in HACCP-a.

 

V vsakem primeru lahko že sedaj povem, da če bomo kuhali na naši šoli za socialno ogrožene, bomo prevzem kosil ponudili tudi drugim otrokom, ki so sami doma in jim nima kdo pripraviti obroka.

Prosim, da se o tem pogovorite doma in v ponedeljek, ko bomo pobirali naročila za kosila, o tem obvestite delavko, ki vas bo poklicala.

Menim, da ste opremljeni z vsemi navodili in nabrušeni za delo na daljavo… J

Upam res, da se z nekaterimi vidimo že 16. 11. 2020, z ostalimi pa po koncu razglašene epidemije.  

Vse dobro vam želim in predvsem vedite vi učenci, da smo tu, čeprav na daleč, v prvi vrsti mi učitelji za vas. Bodite pridni, spoštujte ukrepe, delajte redno in bodite predvsem v stiku z učitelji – to je res trenutno najpomembneje.

Peter PIRC, ravnatelj

Dostopnost