Spoštovani starši,

žal je prišlo do prvih potrjenih okužb tudi na naši šoli. Seveda je bilo to pričakovati, glede na nenormalno širjanje le teh.

Vir okužbe ni znan in to je najhuje pri sedanjih COVID okužbah. Učiteljica je šele danes z rahlimi simptomi, učenka pa z rahlimi znaki od nedelje. Prav zaradi jasnih protokolov na šoli in odgovornosti zaposlene je za pričakovati, da bomo ta vir okužbe hitro zajezili. Zadnji kontakti so bili v petek, ko ni bilo nikakršnih znakov pri nobeni od njiju, kar je po mnenju epidemiologa odlično.

Epidemiolog za razred, kjer je poučevala okužena učiteljica ni predlagal karantene za otroke, ker so bili zaradi zaščitnega obnašanja učiteljice stiki zelo nizkega tveganja. Učenci tega razreda se bi lahko v šolo vrnili že jutri, a jim bomo zaradi poslanih obvestil staršem pred razgovorom z epidemiologom, šolanje na daljavo podaljšali še jutri.

Za razred, kjer pa je bila okužena učenka, pa bo odrejena karantena v trajanju 9 dni od zadnjega stika. Torej 9 dni od petka naprej. 5.C bo tako delal na daljavo ta teden, v ponedeljek, 19.10.2020 pa se vrnejo že v šolo.

Pouk bo potekal enako kot lansko šolsko leto.

Prav je, da veste uradne podatke, da ne boste poslušali raznih “šankovskih” novic, da je okuženo pol šole…

Vse vas prosim, da se obnašate zaščitno do sebe in drugih, ter si nadvse želim, da nikakor ne bi prišlo do dolgotrajnega zaprtja šol, ker je to najslabše za vaše in naše otroke.

Peter PIRC, ravnatelj

Dostopnost