Spoštovani starši,

smo pred prvencem – prvim dnem šole na daljavo. Dejstvo je, da smo morali le tega organizirati v izredno kratkem času, zato bo mogoče prišlo do kakšne manjše težave, a bomo gotovo rešili vse. Še vedno smo in tudi tokrat bomo, še toliko bolj…

Nujno v tem času je, da vsi maksimalno zaposlimo otroke, ker bodo sicer težko zdržali v osami. Trenutno je vse to še zanimivo, a po tednu bo zelo naporno, mogoče občasno tudi nevzdržno za vas starše, a ravno takrat boste pokazali, zakaj ste starši… Poslušajte, skušajte razumeti in šele nato govorite… Stisko mladi doživljajo drugače in njihova čustva potrebujejo svojo pot…

Zavedati se je potrebno, da ta dva tedna učenci NISO NA POČITNICAH, ampak je to le čas, ko pouk v celoti poteka na daljavo, gotovo njim bližje in lažje, saj ni napetosti zaradi dnevnega spraševanja… Je pa to res tudi idealen čas, ko boste več skupaj, ter boste lahko vaše in otrokove urnike lažje uskladili…

Učitelji so dobili točna navodila o celotni izvedbi pouka. Pouk bo v celoti izveden na daljavo (tudi dopolnilni, dodatni, izbirni predmeti, neobvezni izbirni predmeti, DSP po sistemizaciji, delo z nadarjenimi…). Torej res vse.
To pomeni, da bodo vaši otroci imeli zapolnjen dopoldan, popolnoma enako kot da bi bili v šoli… Snov bo šla naprej, znanje se bo nabiralo… Popoldne pa bo čas za pogovor in druženje.

Učenci bodo sami ali z vami v spletno učilnico vstopali po teh korakih:

1. Vstop v e-učilnico bo preko naše šolske spletne strani.

2. S klikom na “modrega učenca, ki pridno piše” v zgornjem desnem kotu (POUK NA DALJAVO) vstopite v našo e-učilnico, ki je odprta. Torej gesla ne potrebujete.

3. izberete ustrezen razred (1. do 9. razred)

4. izberete predmet, ki je na rednem urniku učenca (urnik je enak tistemu, ki ga ima v šoli)

5. izberete še oddelek učenca (A, B, C)…

6. In hop – čaka vas pdf datoteka, ki bo datumsko opredeljena in bo vsak vedel za kateri dan je namenjeno navodilo… Za vsako uro, svoje navodilo… 5 ur, 5 navodil:)

Nič zahtevnega – vse boste lahko odpirali preko računalnika ali pa pametnih telefonov, ki jih večinoma imate. Če kdo ničesar od navedenega nima, se mi naj oglasi na službeni mail.

Vsaka ura bo vsebovala cilje, razlago učitelja, tabelsko sliko, ki si jo učenci prepišejo v zvezek in na koncu vprašanja, ki jih mora učenec znati. Vse jasno in enotno za vse ure.

Čisto na koncu navodil pa bo zelo pomembno – e-mail učitelja, ki mu lahko učenec ali starši pišete. Učitelj bo odgovarjal redno v času pouka, torej med 7:45 in 13. uro. To zapišem zato, da ne bi kdo od vas pričakoval odgovora takoj, ko vprašanje zapišete:) Mogoče bo, mogoče pa tudi ne… Vi le napišite, odgovor bo gotovo prišel naslednji dan, ko bo učitelj na “delovnem mestu”…

Po informacijah, ki jih imam učenci komaj čakajo na takšen začetek pouka…, upam da tudi vi.

Želim si, da bi bil res le v trajanju 14 dni in da se potem vsi spet srečamo. To bo veselje ob ponovnem snidenju… Vsi bomo bogatejši za to preizkušnjo, ki jo bijemo skupaj.

Da pa do čimprejšnjega snidenja pride, pa STARŠI še enkrat – SPOŠTUJTE UKREPE, res spoštujte… Bodite odgovorni vi in to temeljno vrednoto s tem nazorno prenašate na otroke s svojim obnašanjem… Oni bodo le sledili… So IZJEMNI OPAZOVALCI in ŠE BOLJŠI POSNEMOVALCI… Bodimo vzor!!!

Vse dobro in zdravja vam želim… Delite prosim na FB, mailih, pokličite starše, ki redno ne spremljajo spletne strani in jih obvestite o načinu dela ta dva tedna.

Smo povezani

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost