Danes je 5. december, dan, ki budi pričakovanje in upanje v srcih mnogih otrok. Dan, ko nas obišče Miklavž in otroke razveseli s svojimi darovi. In v tem veselem vzdušju upanja in obdarovanja je potekal tudi naš tehnični dan, ki bi ga res lahko poimenovali Vsi za enega, eden za vse! Kajti že 12. leto zapored poteka na šoli dan, na katerem učenci in učitelji izdelujemo izdelke, ki jih bomo prodajali na šolskem bazarju. Ves zaslužek od prodaje izdelkov je namenjen šolskemu skladu, iz katerega se financirajo nagradni izleti za učence (prevoz, vstopnina), nabavo šolskih pripomočkov in družabnih iger za učence, za pomoč socialno šibkejšim (šola v naravi, vstopnine …)

Letošnji vodji in organizatorki šolskega bazarja sta učiteljici Urška Rupnik in Anda Jambrovič, ki sta poskrbeli za nabavo materialov po delavnicah, in ki urejata in usklajujeta vse potrebno za izvedbo samega bazarja, ki bo v ponedeljek, 16. 12. 2019, z začetkom ob 17. uri na OŠ Zbora odposlancev v Gaju.

In kaj lepega je nastajalo – in seveda nastalo – v delavnicah, ki so jih vodili učitelji naše šole? Malo smo pokukali po razredih in imeli smo kaj videti: tu se je rezalo, barvalo, lepilo, tehtalo, mesilo, peklo, šivalo, risalo … Tako so nastali izdelki, od katerih jih bo veliko končalo na naših stojnicah in kateri bodo polepšali praznično vzdušje veliko ljudem.

Prispevek pripravile učenke novinarske delavnice:

TANJA HORVAT
KAJA KURE
NINA MUJANOVIĆ
EVA PREBILIČ
LEA STANIĆ
in mentorica JADRANKA ZEKIĆ

Dostopnost