Ali sem varčen?!

V 4.c razredu smo se letos ukvarjali z energijo. Osnovali smo navidezne družine, se vselili v hiše in začeli z načrti ukrepov, kako varčevati z energijo doma in pri tem prihraniti denar. Vsaka družina je izdelala svoj načrt. Kdo v družini ravna potratno in kdo varčno? Delo je bilo raznoliko. Veliko smo brali, se med seboj posvetovali, izdelovali smo eko izdelke, risali eko koledar, iz odpadnega materiala izdelovali nove predmete, praznovali mednarodne okoljske dneve. Preučevali smo življenje ptic in zbili pravljične ptičje krmilnice. Naučili smo se, kako nakupujemo, kakšno hrano izbiramo in sestavili smo jedilnike zdrave bio prehrane.

Kaj pravijo o tem ekofrajerji?

Naša eko zaobljuba

Odpadke je dobro ločevati, saj zna zdravju škodovati. Okolje joka ves dan, ker ljudje mečejo odpadke nanj. Upamo, da ga bomo rešili, in s tem nekaj dobrega storili.

Družina Amoš (Taja, Neža, Nina , Andraž)

 

Izdelal sem ptičjo hiško, v kateri bodo ptički jedli zrna.

Jj (Jakob)

 

Naša družina varčuje z energijo. Na hiši imamo sončne celice, ki proizvajajo elektriko, uporabljamo varčne žarnice, ki porabijo manj energije. Pozimi smo oblečeni v topla oblačila, ki nas grejejo in tako privarčujemo z elektriko.

Anabela (Kaja)

 

Moj oči si ne umiva zob, ker varčuje z vodo, vendar sem mu povedala, da lahko uporabi en kozarec vode pri umivanju zob.

Izabela (Tia)

 

Moje fotografije so obešene na star obešalnik, katerega sem olepšala, da ne bi kupila novega. Rada se igram na svežem zraku, saj je to dobro za moje zdravje.

Maja (Lina)

 

Vem, da je odpadno uporabno. Dežnik, ki sem ga hotela vreči v smeti, sem okrasila. Sedaj imam nov senčnik.

Nina (Neli)

 

 

 

 

Dostopnost