V Fieso smo prispeli ob 12.00 uri. Upravitelj doma nas je sprejel in v jedilnici povedal osnovne informacije o poteku tedna ter nas seznanil s pravili. Istočasno so v dom prišli tudi sedmošolci OŠ Sv. Jurija ob Ščavnici. Namestili smo se po sobah, malo se odpočili ter ob enih odšli na kosilo.
Učitelji so nas razdelili v skupine. V vsaki skupini je bilo nekaj učencev iz naše šole in šole iz Prlekije. Na takšen način smo jih tudi dodobra spoznali in dobili nove prijatelje. Po skupinah smo opravljali naloge in pridobivali točke. Sodelovali smo v različnih aktivnostih: ob obali smo iskali razne morske živali in alge, lovili smo ribe in rakce, kuhali smo školjke in nekateri smo jih tudi prvič poskusili, tekmovali smo v lokostrelstvu in orientacijskem pohodu. Med tednom smo imeli več pohodov. Najdaljši je bil od Mesečevega zaliva do Portoroža. V Piranu in Portorožu smo si lahko kupili kakšen spominek.
Naši novi prijatelji so bili zelo zanimivi predvsem zaradi njihovega narečja. Družili smo se vsak dan. Najbolj smo se zabavali v četrtek zvečer na zaključnem plesu.
V petek po kosilu smo se poslovili od novih prijateljev in se s solzami v očeh odpravili na avtobus. Vsi upamo, da se bomo še kdaj srečali.

Florentina Qunaj, 7.c
Josipa Petričević, 7.c

Dostopnost